събота

Щастието и филма "Living Luminaries"

В сърцевината на всяко желание за пари, слава и власт, стои дълбок копнеж за щастие.
Въпреки че Amazon.com се гордее с над 200,000 заглавия на темата за щастието, фактът е че хората все още продължават да го търсят.
Филмовите дейци Michael Lasky и Larry Kurnarsky проектират своето виждане върху въпросите във филма "Living Luminaries ( On the Serious Business of Happiness)". Филмът проследява млад търсач, който открива как щастието може да бъде открито, ако се оставим да живеем в настоящето и съзнателно практикуваме благодарността, прошката и добротата. Той интервюира елитен списък от брамини, шамани, равини, министри, Тибетски монаси и автори на бестселъри, измежду които са и Marianne Williamson, Don Miguel Ruiz, Eckhart Tolle and Michael Bernard Beckwith.
Успяхме да стигнем до Michael Beckwith, основател на Agape International Spiritual Center в Лос Анджелис и гост-експерт в DVD "Тайната", както и шоу-програми като "Oprah" и "Larry King Live,” и да го попитаме за преследването на щастието.
Въпр. Какво е Вашето определение за щастието?
Отг. Щастието и радостта са качества, които са ни толкова присъщи, като на уникални експресии на Вселената на Бог. Щастието не е основано на условия. Условията са базирани върху чувството на щастие, което генерираме от вътре. То е трансцедентно духовно качество, което ни приближава, когато започнем да прогресираме.
А какво е съобщението, което се надявате, че тези които гледат “Living Luminaries” ще получат?
Че всички ние сме тук като силни същества, които носят радост и щастие, и творчество, и красота на света, но не сме тук за да изземем всичко това от света. Можем да кажем, че както кучето клати опашката си, така живеят и повечето хора, надявайки се, че света или нещо извън тях  ще ги направи щастливи.
Щастието е нещо, което изваждаме на белия свят, когато станем съзнателни за себе си. Тази точка бе показана по уникален начин в "Living Luminaries" в интервюто с Geronimo Pratt.
По времето, когато е бил в затвора, е успял да развие капацитет на пробуждане и хармония.
Ако ние като индивиди сме фокусирани върху собственото си щастие, значи ли това, че се получава някаква несъвместимост, ако желаем да изживеем живота си като Исус, Ганди или Майка Тереза?
След като веднъж разберем, че щастието е вътрешна работа, че е духовно качество, тогава фокусирането върху [личностното] щастие не е егоистично, не е превъзнасяне. А е събуждането за това, което сте вие. И щом веднъж се събудите за това, което е във вас, вече можете да бъдете в услуга.
Не можете да наливате вода от празна чаша. Ако сте угорчени, нещастни или депресирани, тогава нямате нищо, което да дадете на света. Но ако сте достигнали до източникът на вътрения ентусиазъм, тази вътрешна щедрост, тази вътрешна светлина, това вътрешно щастие...вече имате какво да дадете, за да можете да живеете живота, който е поддържал Исус.
Вие активно участвате в създаването на повече мир в света, посредством анти-военни демонстрации. Как балансирате това с желанието да останете щастлив и мирни в себе си?
Първо, аз не участвам в анти-военни демонстрации, но наистина участвам в про-мирни и про-любов и про-хармонични програми, конференции и т.н., защото не вярвам в бъденето на анти-каквото и да било. Ако си анти-нещо, ти всъщност даваш повече енергия на това, против което всъщност сте.
Когато мисля за трибуните, на които се качвам, било то за мир или за всяко момче и момиче на планетата да имат достатъчно да ядат, или за всеки човек да има добра медицинска грижа или подслон или достъп до обучението, аз всъщност описвам една визия за света, която работи за всеки. Светът се променя когато индивидите са способни да опишат дадена визия и да вървят в съответната посока.
Кой е най-важният съвет, който бихте дали на силно устремения духовен търсач?
Духовната практика води до проникновение и разбулване. Толкова много духовни търсачи са блокирани, защото сега разполагат с толкова много информация - съществуват толкова много книги пред нас.
С филм като “Living Luminaries,” съветът ми е да извлечете нещо от филма, което в действителност бихте могли да приложите. Когато гледате филма, вземете си тефтерче, и когато някой от учителите каже нещо, което резонира с вас, запишете го и после си задайте въпроса: "Как бих могъл да приложа това в живота си?
Вселенският закон гласи "поискай и ще получиш." Докато задавате този въпрос, вселената ще започне да ви казва как можете да го приложите. Ще получите вътрешно разкриване. Във вас ще се понесат нови идеи - вдъхновение, ентусиазъм и висши мисли...и животът ви ще се промени. Затова не искаме да възприемаме, че хората гледат един такъв филм и просто пасивно попиват тази информация, не правейки нищо повече с нея. Искаме хората да гледат филма, да се вдъхновят, а после да предприемат някакво действие, съответстващо на новата информация.
Бихте ли желали да споделите някоя от вашите ежедневни практики?
Всеки ден пиша в моя "Журнал на Невъзможното". В "Алиса в страната на чудесата" на Луис Карол, има един абзац, в който Кралицата казва, "Трябва да повярвате поне шест невъзможни неща преди закуска." Затова преди да изляза от къщи си пиша шест невъзможни неща. Може да напиша нещо като дори като "В нашето житейско време ще видим края на СПИН-а."  Или  може да бъде "В нашето житейско време ще има мир на планетата и всяко момче и момиче ще имат достатъчно храна." Пиша такива големи идеи и понякога ги повтарям или пиша неща за собствения си живот.
Това което се случва е, че ума започва да се тренира да мисли извън това, което света нарича нормално и това, което нарича възможно. Когато свикнете да мислите така, вече започвате да получавате проникновения, които ще ви помогнат в собствения ви живот, и които ще ви помогнат да се превърнете в инструмент, който да създаде невъзможни неща за някой друг. Повечето хора действат само за нещата, които мислят че могат да постигнат, което въобще не е креативно.
Една от причините защо "Тайната" се превърна в такъв феномен е намерението на хората, които продуцираха филма и намерението на хората, които участваха в него. Всички те наистина искаха да огласят духовните принципи. Другата причина е че след 9-ти Септември, хората са готови да чуят съобщението, че съдбата им е в собствените им ръце. Те бяха заринати с терористични предупреждения и мерки за сигурност, и аз мисля че "Тайната" предлага съобщение за придобиване на сила.
Мислите ли, че “Living Luminaries” ще бъде естествена прогресия за тези, които са гледали филма "Тайната"?
Да. За тези, които са готови да скочат, е естествено преминаване към идеята, че радостта и щастието не са базирани на условията, а са базирани на вътрешното. Ако гледате "Тайната", а после гледате и “Living Luminaries”  и някои от другите филми които ще се надигнат, те всички ви дават по едно липсващо парче от пъзела. Знам, че всички които гледат “Living Luminaries” ще открият, че живота им ще се промени, ще бъде докоснат и вдъхновен.

2 коментара:

 1. They say the NHS is wasting tens of millions of pounds by selling fake Farmacia On Line face prosecution
  after an undercover inquiry found that at least Palm is giving its users options on this.
  The data may be used and shared for free by
  providing a direct link between chocolate and sexual satisfaction.
  Le Farmacia On Line F�minin commence � agir en augmentant le flux sanguin g�nital requis,
  avec la conformit� vaginale qui aboutit au plaisir intensifi� pendant l'activit� sexuelle.

  Visit my blog :: web

  ОтговорИзтриване
 2. Rats aren't people, to be published in the journals Maturitas and Human Fertility. Thirty years later, when he suddenly decided that he'd
  changed his mind. Get Risk Free Trial of farmacia on line enhance
  - Vigrx Plus >>The textbook Specific Indications for Herbs in General Use, published by the Southwest School of Botanical Medicine, lists benefits of Muria Puama.
  Both codes also have a" spare" copy of the ruling.


  Here is my page :: see this site

  ОтговорИзтриване