събота

"Успехът Е Всичко" от Джим Рон

Някой веднъж каза, че успехът не е всичко и аз мисля, че знам, какво наистина е имал предвид. Вярвам, че това, което действително е имал предвид, е че парите не са всичко, и аз напълно съм съгласен с това. Но аз вярвам, че успехът Е всичко.

Първо трябва да успеете да оцелеете. Трябва да вземем сезоните и да се научим как да ги използваме със семето, почвата и дъжда на възможността, за да се научим как да поддържаме себе си и семейството си.

Но второто е да успеем да разцъфнем във всяка част от живота си. Един добър въпрос, който можем да зададем на зрелите хора е: "Ако можехте да го направите по-добре, щяхте ли да го направите?" И смятам, че почти всеки би отговорил на този въпрос позитивно. Ако можехте да подобрите здравето си, щяхте ли да го направите? Ако можехте да научите повече, щяхте ли да го направите? Ако можехте да печелите повече и да споделяте повече, щяхте ли да го направите?  Ако можехте да подобрите връзките си и духовността си, нямаше ли да го направите? И мисля че всъщност успеха е именно всичко това. Успехът не е просто една точно определена дестинация за всеки човек да се опита и да върви към нея.

Както казваше Зиг Зиглар: "Развитие във всеки аспект на живота ви, за да видите дали можете със задоволство в края на деня, седмицата, месеца и годината, да кажете: 'Направих отличен прогрес през тази година, за себе си, за семейството си, за бизнеса си, за кариерата си и за здравето си.'" Мисля че такъв вид успех всеки приема за легитимен и за нещо, към което всички ние би трябвало да стремим.

Една интересна фраза в Библията казва да се стремим към съвършенство - не че някога бихме могли да го достигнем. Но именно стремежът, малко по малко, към по-добро днес, отколкото вчера, в речта ни, в езика ни, в нашето здраве и във всичко, за което бихме могли да си помислим.

Така че "ДА", моето мнение е че успехът е всичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар