четвъртък

“Поставяне на Цели” от Том Хопкинс


За да постигнете каквото и да било в живота, много помага ако имате някаква идея какво желаете в резултат на своите действия. Това се нарича поставяне на цел. Цялата причина за поставянето на целите е за да планирате живота си, вместо да приемате живота както дойде.
Най-важната част от поставянето на целта е да знаете какво е това, което искате. Щом веднъж сте решили какво е това, напишете го! След като сте написали целите си, сложете ги някъде, където да ги виждате ежедневно. Щом постигнете всяка една от тях, добавете друга.
Започнете като поставите 20-годишни цели. Направете списък с личните постижения, които желаете да постигнете. Кой и какво бихте искали да бъдете след 20 години? Какво бихте желали да притежавате? Къде и в какъв тип дом бихте желали да живеете? Какви са символите на вашия статус, за който мечтаете? Какво искате за семейството си? Ако незнаете какво искате, как очаквате да го получите? Погледнете сериозно бъдещето и себе си. Кажете: “Това е човекът, който искам да бъда след 20 години и имам волята, и съм способен да платя цената, за да се превърна в този човек.”
Щом веднъж сте скицирали вашите 20-годишни цели, разрежете ги наполовина и ето ги вашите 10-годишни цели. Разполовете ги отново, за да видите вашите пет-годишни цели. Направете го още веднъж, за да откриете вашите 30-месечни цели. Тогава, поставете цели за следващите 12 месеца. Върху тази част поработете внимателно. След това, разбийте списъка на месеци, седмици, и най-накрая, на цели за следващата седмица и за утре. Това, което направите днес, може да има мощно въздействие върху всички ваши утрешни дни.

Вижте също:

"Целите Ви Ви Карат Да Се Движите Напред!" (от Лес Браун)


Няма коментари:

Публикуване на коментар