вторник

30 ДНЕВНО АФИРМАЦИОННО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО


Позитивни Афирмации за Здравословен и Щастлив Живот


От Brian Tracy

Способността ти да бъдеш позитивен и да поддържаш мислите си позитивни, е нещото, което решава тона на емоционалния ти живот. Думите, които използваш, за да опишеш това, което ти се случва, и да обсъдиш начина, по който събитията около теб те карат да се чувстваш, предизвикват емоциите на щастие или нещастие, които преживяваш.

Когато виждаш нещата позитивно и конструктивно, и търсиш доброто във всяка една ситуация и във всеки един човек, това по най-естествен начин ще те кара да оставаш радостен и оптимистичен. След като качеството на целия ти живот се предрешава от начина, по който се чувстваш във всеки един момент, една от най-важните ти цели би трябвало да бъде да използваш позитивните афирмации и всички други психологически техники на разположение, за да продължаваш да мислиш и да говориш за това, което искаш, и да държиш ума си настрана от това, което не искаш, или от което се страхуваш.

Повтаряй Позитивните Афирмации Ежедневно


Започвай всеки ден, казвайки: "Харесвам се и обичам работата си. Харесвам се и обичам работата си. Харесвам се и обичам работата си." През целия ден можеш да се стремиш да правиш и да казваш неща, които накрая ще превърнат думите в реалност. С помощта на позитивните афирмации, ти в крайна сметка ще станеш най-добрия и ще се издигнеш до върховете на това, с което се занимаваш.

Отличителният белег на напълно съзрялата, изцяло функциониращата самоактуализираща се личност, е способността да бъде обективна и неемоционална, оставайки позитивна, когато се озове в неизбежните бури на ежедневния живот. Зрялата личност притежава способността да продължава да разговаря със себе си по позитивен и оптимистичен начин, поддържайки ума си спокоен, чист и изцяло под контрол. За разлика от незрялата личност, напредналата личност е по-спокойна, будна и способна да интерпретира събитията по-реалистично, поддържайки мислите си позитивни. В резултат, зрялата личност извлича далеч по-голямо количество контрол и влияние над своята заобиколна среда, и е много по-малко вероятно такава личност да се ядоса, разстрои или разсее.

5 Начина да Се Поддържаш Позитивен и да Мислиш Позитивно


Поддържай позитивните мисли в съзвучие с целите си и дръж ума си насочен към това, което искаш да правиш и човека, който искаш да бъдеш.

Първо, Реши предварително, че каквото и да се случва, няма да позволиш на това да те събори. Ще отвърнеш по конструктивен начин. Ще си поемеш дълбоко дъх, ще се отпуснеш и ще потърсиш доброто, което тази ситуация може да предложи. Когато вземеш това решение предварително, ти психически се подготвяш, че няма да излезеш от равновесие, когато нещата неизбежно тръгнат на зле.

Второ, Неутрализирай всички негативни мисли или чувства, като през цялото време развиваш позитивните си мисли. Повтаряй си позитивни афирмации от рода на: "Чувствам се здрав, чувствам се щастлив, чувствам се страхотно!" Отивайки на работа си казвай: "Харесвам се и обичам работата си!" Казвай неща от сорта на: "Днес е страхотен ден. Прекрасно е да бъдеш жив!" Законът на Изразяването гласи, че "Каквото бъде изразено, бива внушено." Каквото и да казваш на себе си или на другите, то се внушава много по-дълбоко на подсъзнателния ти ум, и e много по-вероятно не само да бъде повторено, но и да се превърне в постоянна част от личността ти.

Трето, Гледай на неизбежните пречки, с които се сблъскваш, като на временни, специфични и външни неща, и продължавай да бъдеш позитивен. Гледай на негативната ситуация, като на
единичен случай, който не индикира, нито е свързан с другите потенциални събития, и който до голяма степен е предизвикан от външните фактори, над които нямаш много голям контрол. Просто отказвай да гледаш на ситуацията като на някакво постоянно, проникващо или личностно незачитане на собствената ти компетентност и способност, и развивай позитивните си мисли, като продължаваш да се движиш напред.

Четвърто, Помни, че е невъзможно да се научиш, да израстнеш и да се превърнеш в успешна личност без неизбежните пречки и трудности, с които трябва да се сблъскаш, и над които трябва да се издигнеш, за да се превърнеш в една по-добра личност. Затова приветствай всяка трудност, казвайки си: "Това е добро!", а после погледни към ситуацията и се опитай да откриеш в нея нещо добро или полезно, за да успееш да останеш позитивен.

Пето, и последно, Поддържай мислите си насочени към целите, мечтите, личността, която се стремиш да станеш, и към нещата, които желаеш. Когато нещата временно тръгнат надолу, отговаряй на това така: "Вярвам в перфектната развръзка на всяка ситуация в живота ми." Реши да бъдеш радостен и използвай всяко изкушение да реагираш негативно, като възможност да станеш по-силен, използвайки позитивните афирмации и говорейки на себе си и на другите по позитивен и оптимистичен начин.

Благодаря ви, че прочетохте тази статия за това как да поддържаш мислите си позитивни, с помощта на ежедневните позитивни афирмации. Пробвайте моето 30 Дневно Афирмационно 
Предизвикателство! Погледнете инфографиката по-долу за повече подробности за това как работи 30 Дневното Афирмационно Предизвикателство и предизвикайте приятелите си също да се включат! Когато практикуваш позитивните афирмации, и поддържаш думите и умствените си картини в съзвучие с целите и мечтите си, няма да има нищо, което да може да спре успеха, който ти е писано да бъдеш.

Brian Tracy

1 коментар:

  1. Имате нужда от малко вдъхновение и позивитизъм . Тогава тази страница е за вас .
    http://www.facebook.com/pages/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%9C%D0%9E%D0%96%D0%95-%D0%B4%D0%B0-%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8/228037703874107

    ОтговорИзтриване