Успешни Истории

Опра Уинфри

Повечето хора познават Опра, като едно от емблематичните лица на телевизията, както и като една от най-богатите и най-успешни жени в света. Опра, обаче, се е сблъсквала с трудни пътища, докато стигне 
до тази позиция, преживявайки тежко и често насилствено детство, както и множество провали в кариерата. Включително бива уволнена от работата си, като тв репортер, защото “не е подходяща за телевизията.”


Чарлз Дарвин
В ранните си години, Дарвин се отказва да прави медицинска кариера, а баща му често го бие за това, че е мързелив и прекалено голям мечтател. Самият Дарвин пише: “Всичките ми учители и баща ми, ме смятаха за обикновено момче, доста под общоприетите стандарти за интелект.” Навярно са отсъдили твърде рано, тъй като днес Дарвин е всеизвестен с научните си изследвания.

Стивън Кинг
Първата книга от този автор, емблематичният трилър “Кари”, получава 30 отхвърляния, принуждавайки Кинг в крайна сметка да се откаже и да я изхвърли на боклука. Съпругата му я извадила от там и го окуражила да я пусне отново, а останалото е история. Днес Кинг има стотици публикувани книги, даващи му отличието на един от най-добре продаваните автори на всички времена.Харланд Дейвид Сандърс
 

Вероятно по-добре познат, като Колонел Сандърс от Кентъки Фрайд Чикън, Сандърс в началото изживявал тежко време, докато се опитвал да продаде пилето си. Всъщност, неговата известна тайна рецепта за пиле била отхвърлена 1,009 пъти преди един ресторант да я приеме..Уинстън Чърчил
Носителят на Нобелова Награда, двукратно преизбирания за Министър Председател на Обединеното Кралство, не винаги бил толкова уважаван, колкото е уважаван днес. Чърчил с мъка напредвал в училище и се провалил в шести клас. След училище се сблъскал с много години на политически провали, като бил побеждаван във всички избори за държавен кабинет, докато най-сетне не станал Министър Председател на 62 годишна възраст.Бил Гейтс
Не изглеждало сякаш Гейтс имал някакво обещаващо бъдеще, след като отпаднал от Харвард, за да започне неуспешен първи бизнес със съоснователя на Майкрософт - Пол Алън, наричан Траф-О-Дата. Въпреки че тази първоначална идея не проработила, по-късната работа на Гейтс обаче имала успех, създавайки глобалната империя, която е Майкрософт.
АЛБЕРТ АЙНЩАЙН
Повечето от нас приемат името на Айнщайн, като синоним за гений, но той не винаги е бил толкова обещаващ кадър. Айнщайн не проговорил до четири и не започнал да чете до седем годишна възраст, карайки учителите и родителите си да мислят, че е с умствени увреждания, бавен и анти-социален. В крайна сметка бива изключен от училище и му се отказва достъп до Политехническото Училище на Цюрих. Може да му е отнело малко време, но повечето хора ще се съгласят, че накрая доста добре е наваксал, печелейки Нобеловата Награда и променяйки лицето на модерната физика днес.


Акио Морита


Може и да не сте чували за Морита, но без съмнение сте чували за неговата компания, Сони. Първият продукт на Сони е тенджера за ориз, която за съжаление не сготвяла ориза толкова, колкото го изгаряла.От нея продали по-малко от 100 броя. Тази първа спънка не спира Морита и неговите партньори, давайки им тласък в създаването на компания за мулти-милиарди долари.


Хенри Форд


Въпреки че днес Хенри Форд е познат с иновационната си производствена линия и коли -  американско производство, за него това не идва, като незабавен успех. Всъщност, по-ранните му бизнеси се провалят и го оставят банкрутирал 5 пъти, преди да основе успешната Форд Мотор Къмпани.


Орвил и Уилбър Райт

Тези двама братя се борили с депресията и семейната болест 

преди да започнат с магазина за велосипеди, 

който щял да ги отведе до експериментите с летене. 

След множество опити в създаването на летящи машини, 

няколко години усилена работа и тонове провалени прототипи, 

братята най-сетне създали самолет, 

който можел да се понесе във въздуха и да остане там.
Уолт Дисни

Днес Дисни печелят милиарди долари от стоки, филми и тематични паркове по целия свят, но самият Уолт Дисни имал малко труден старт. Той бива уволнен от редактора на един вестник, защото: “му липсва въображение и няма добри идеи.” След това, Дисни започнал още няколко бизнеса, които не продължили за дълго и завършили с банкрут и провал. Той обаче продължил да упорства и в крайна сметка открил рецептата за успех, която проработила.


Сойчиро Хонда

Бизнесът за милиарди долари, като този на Хонда, започва със серия от провали и щастливи поврати на съдбата. Хонда е отхвърлен от Тойота Мотор Корпорейшън, след интервюто му за работа като инженер, което го оставя безработен за доста дълго време. Той започва да прави скутери сам в дома си и, подтикнат от съседите си, в крайна сметка започва свой собствен бизнес.
 Лудвиг Ван Бетховен

В годините си на растеж, младият Бетховен се справял ужасно зле с цигулката и често бил толкова зает да работи върху собствените си композиции, че отказвал да се упражнява. Освен любовта му към композирането, учителите му смятали, че е безнадежден случай в създаването на музика, и че никога няма да успее нито с цигулката, нито с композирането. Бетовен обаче продължил и създал едни от най-обичаните симфонии на всички времена - пет от които, когато вече е абсолютно глух.


Дж. К. Роулинг

Роулинг може и да се къпе в успехите на Хари Потър днес, но преди да публикува сериите от романа си, тя била почти без едно пени в джоба си, крайно депресирана, разведена, опитваща се да отгледа сама детето си, докато ходи на училище и пише роман. Роулинг преминава от зависимост към социални помощи за да оцелее, до това да се превърне в една от най-богатите жени, в рамките само на пет години, благодарение на усилената си работа и решителност.


Майкъл Джордан

Повечето хора няма да повярват, че този човек, който е често възхваляван, като един от най-добрите баскетболисти на всички времена, в действителност е бил изхвърлен от баскетболния отбор в гимназията. За щастие, Джордан не оставил този провал да го спре да играе играта, казвайки: “Пропуснах повече от 9,000 хвърляния в кариерата си. Загубих почти 300 игри. Получих 26 възможности да хвърля печелившата топка, и пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. Точно заради това успях.”