Пропускане към основното съдържание

ТЪРПЕНИЕ


"Никога нямаше да можем да се научим 

да бъдем смели и търпеливи,
ако в света имаше само радост."
- Хелън Келър

-

"Всеки ден е резличен от предишния,
и понякога ни се струва страшно,
когато отваряме нова врата.
Но ако не се страхуваме от промяната,
а вместо това я прегърнем,
живота ще бъде приключение
и няма да имате търпение
да разберете какво предстои."

~Д-р Уейн Дайър и Кристина Трейси

-

"Практикувайте да бъдете безкрайно търпеливи,
никога да не бъдете недоволни от скоростта или начина,
по който вашите намерения се превръщат в реалност."

Д-р Уейн Дайър


-
"Когато е очевидно, 
че целите не могат да бъдат постигнати,
не пренастройвайте целите,
пренастройте стъпките си на действие."

Конфуций
551-479 пр.н.е., Философ

Популярни публикации от този блог

КАК ВЛИЯЕМ НА ХОРАТА СЪС СЪЗНАНИЕТО СИ от Джим Франсис

Колко често имате усещането, че някой ви гледа?
Вероятно сте се обърнали и веднага сте хванали погледа на "гледащия".
Или може би вие самите сте гледали някой друг непреднамерено.

Това, което до съвсем скоро не се осъзнаваше, е че когато се фокусирате върху някой друг човек, без значение дали той е в обсега на зрителното ви поле или на географски отдалечено място, то тогава този човек подсъзнателно откликва на вашето внимание.

Но въпреки това, психологията му се променя минимално. Като за начало кръвното му налягане се вдига...а също така се случват и някои други измерими промени.

Човешките умове се оказва, че действат като международна телефонна обмяна. Когато се фокусирате върху някого...вие се  "свързвате" директно с него. Не възниква грешка...връзката винаги се осъществява.

Този факт се подозираше от дълго време, но до скоро не се установяваше сериозно изследване по въпроса. После се появиха "зрителите от разстояние". А това, което те откриха, вцепени до к…

Тайната на Растенията или Античната "Доктрина за Сигнатурите"

Доктрината за Сигнатурите е дълбока и проникновена антична мъдрост, която умишлено е била крита и потъпквана. Тази доктрина гласи, че всеки плод и всеки зеленчук съдържа конкретен шаблон, който прилича на телесен орган. Този шаблон е сигнал или знак за конкретната полза от плода или зеленчука. Модерната наука потвърждава, че античната "Доктрина за Сигнатурите" е удивително акуратна. Защо тогава това жизнено знание остава скрито?

Бъбрековидният Боб в действителност лекува и помага за поддръжката на бъбречната функция - и прилича точно на бъбрек:Орехът прилича на миниатюрен мозък, с дясно и ляво полукълбо, главен мозък и малък мозък.
Дори бръчките или гънките му са точно, като неокортекс. Днес вече знаем, че орехите помагат за развитието на мозъка:


При напречно сечение, Моркова прилича на човешкото око. Зеницата, ириса и лъчеобразните линийки, са точно като човешкото око. Днес науката показва, че морковите повишават изключително кръвоснабдяването на очите и спомагат за цялостна…

Какъв е твоя Ум? Фиксиран или Растящ?

ФИКСИРАН УМ: Интелектът е статичен - води до желанието да ИЗГЛЕЖДА умен и затова: - избягва предизвикателствата - отказва се лесно - вижда усилията безплодни и дори нещо по-лошо - игнорира полезните негативни критики - чувства се застрашен от успеха на другите. В резултат, може да се задържи на едно място от много рано и да не достигне пълния си потенциал. Всичко това потвърждава детерминистическата гледна точка за света.
РАСТЯЩ УМ: Интелектът може да бъде развит - води до желанието да учи и затова има тенденцията да: - прегръща предизвикателствата - да упорства в лицето на пречките - да вижда усилието като пътека към майсторството - да се учи от критицизма - да открива уроци и вдъхновение в успеха на другите. В резултат достига все по-високи нива на постижение. Всичко това му дава по-голямо чувство за свободна воля.